Schurq

Google brengt de reviews update van november 2023 uit

|
Leestijd 1 minuten
Door Guido Sombroek

Google blijft evolueren en dit keer is het met een belangrijke verandering in hun review-beleid. Google heeft op 8 november 2023 de nieuwste reviews update uitgerold. Dit zal de laatste keer zijn dat Google een reviews update aankondigt, omdat ze voortaan regelmatig en continu zullen plaatsvinden.

Veranderingen in reviews updates
Google heeft aangegeven dat de updates nu op een “reguliere en doorlopende basis” plaatsvinden. Dit impliceert dat wijzigingen op je site, zowel positief als negatief, real-time kunnen worden weerspiegeld. De update blijft wereldwijd van invloed en omvat meerdere talen.

Sinds de eerste reviews update in april 2021 zijn er in totaal 8 bevestigde updates geweest. Met de update van april 2023 veranderde Google de benaming van ‘product reviews update’ naar ‘reviews update’. Dit verbreedde de focus naar reviews van elk beoordeelbaar onderwerp, waaronder diensten, bestemmingen en media.

Overlapping met de november core update
Momenteel heeft Google ook een andere update uitgerold, de november 2023 core update. Websites kunnen impact ervaren van zowel de core update als de reviews update. Het kan moeilijk zijn om te bepalen welke update invloed heeft op je site.

Als je website reviews publiceert, is deze update cruciaal. Controleer je rankings om te zien of je organisch verkeer verbetert, daalt of hetzelfde blijft.

Richtlijnen voor hoogwaardige reviews
Google heeft 14 beste praktijken gedeeld voor hoogwaardige reviews. Deze omvatten het evalueren vanuit een gebruikersperspectief, aantonen van expertise, verstrekken van bewijs, en het delen van kwantitatieve metingen. Ook wordt aangeraden om vergelijkingen te maken, voor- en nadelen te bespreken, en links naar nuttige bronnen te bevatten.

Deze update heeft grote implicaties voor websitebeheerders en contentmakers. Het is essentieel om de richtlijnen van Google te volgen en te zorgen voor hoogwaardige reviewcontent op je site. Waarborg nu de kwaliteit en zichtbaarheid van jouw website!

Bron: Google

Deel dit artikel via
Guido Sombroek
Guido Sombroek

Over deze schurq

Lees ook