Schurq

Google introduceert AI-gestuurde beeldtools voor efficiëntere advertentiecampagnes

|
Leestijd 1.5 minuten
Door Eline Tol

Google heeft onlangs nieuwe AI-gedreven beeldtools gelanceerd voor Demand Gen adverteerders wereldwijd. Deze tools stellen gebruikers in staat om binnen enkele klikken originele en kwalitatief hoogwaardige beeldassets te creëren. Deze innovatie biedt snelheid en kwaliteit en zorgt ervoor dat adverteerders volledige controle behouden over het gebruikte beeldmateriaal.

Nieuwe functies en mogelijkheden

Naast de basisfunctionaliteit heeft Google een functie ‘Generate more like this’ geïntroduceerd. Hiermee kunnen adverteerders vergelijkbare versies van bestaande beelden die goed presteren, creëren. Dit verhoogt de effectiviteit van campagnes door consistente en succesvolle visuele thema’s te versterken.

Besparingen en efficiëntie

Het gebruik van AI voor het genereren van unieke beeldassets kan aanzienlijke besparingen opleveren. Adverteerders besparen tijd, geld en middelen, wat resulteert in een efficiënter beheer van campagnes. Deze tools bieden een strategisch voordeel voor bedrijven die hun marketingactiviteiten willen optimaliseren.

Controle en originaliteit

Ondanks de hoge mate van automatisering behouden adverteerders de volledige zeggenschap over de uiteindelijk gebruikte beelden. Google benadrukt dat de suggesties van de AI niet de finale keuze bepalen; die ligt bij de adverteerders zelf. Dit zorgt ervoor dat de gegenereerde beelden nauw aansluiten bij de specifieke behoeften van elk bedrijf of elke klant.

Google’s nieuwe AI-tools genereren unieke en originele beelden, waardoor elke campagne zich onderscheidt. Michael Levinson van Google illustreert dit met het voorbeeld van kleurrijke tenten onder het noorderlicht voor een campagne in IJsland. Deze tools helpen bedrijven om hun advertentiestrategieën te verfijnen en bieden een technologisch en competitief voordeel in digitale marketing.

Bron: Google

Deel dit artikel via
Eline Tol
Eline Tol

Over deze schurq

Online Marketing Consultant

Lees ook