Schurq

Google vernieuwt Performance Max: krachtige AI voor effectievere advertentiecampagnes

|
Leestijd 1 minuten
Door Guido Sombroek

Stel je voor dat je advertentieteksten en -afbeeldingen binnen enkele seconden kunt genereren. Google maakt dit binnenkort mogelijk voor alle Amerikaanse adverteerders met nieuwe AI-functies in Performance Max.

De nieuwste AI-technologie van Google, beschikbaar voor adverteerders in de VS tegen eind dit jaar, zal het creëren van tekst- en beeldmateriaal voor campagnes revolutioneren. Deze technologie maakt gebruik van prompts om binnen enkele seconden resultaten te genereren. Performance Max (PMax) zal ook prestatiegegevens overwegen bij het suggereren van bepaalde assets voor campagnes, om advertenties te optimaliseren over alle Google-platformen en -formaten.

Performance Max AI-functies
De nieuwe PMax AI-functies kunnen op twee manieren worden gebruikt: voor tekstgeneratie en beeldgeneratie. Tekstgeneratie stelt agentschappen en merken in staat om nieuwe koppen, beschrijvingen en afbeeldingen te creëren, terwijl beeldgeneratie bedrijven met beperkte creatieve middelen helpt om snel hoogwaardige beeldmateriaal voor hun campagnes te produceren. AI-gebaseerde beeldbewerking binnen Google Ads stelt adverteerders in staat om verschillende versies van hun hoofdafbeeldingen op grotere schaal te experimenteren.

Google benadrukt dat adverteerders controle behouden over de door AI gegenereerde creatieve middelen. Alle accounts zullen begin 2024 afbeeldingen kunnen bewerken met de Google Ads asset library. Daarnaast zullen deelbare previews voor alle assets, inclusief gegenereerde, beschikbaar zijn, wat het creatieve beoordelingsproces vereenvoudigt.

Voor de veiligheid en transparantie worden alle met AI gegenereerde afbeeldingen duidelijk gemarkeerd als AI-gegenereerd door Google. Google Ads heeft ook veiligheidsmaatregelen ingesteld om misbruik van generatieve AI te voorkomen, waarbij alle gegenereerde content wordt gecontroleerd tegen Google’s advertentiebeleid.

Bron: Google Ads.

Deel dit artikel via
Guido Sombroek
Guido Sombroek

Over deze schurq

Lees ook