Schurq

Instagram test onvermijdelijke video-advertenties in hoofdfeed

|
Leestijd 1 minuten
Door Eline Tol

Instagram experimenteert met een nieuw advertentieformaat dat gebruikers dwingt om een video-advertentie te bekijken voordat ze verder kunnen scrollen in hun hoofdfeed. Dit nieuwe formaat toont advertenties met een timer, waardoor gebruikers pas verder kunnen scrollen als de tijd is verstreken.

Waarom adverteerders dit moeten weten

Dit kan voor merken een effectieve manier zijn om hun advertenties aan een breed publiek te tonen. Het risico bestaat echter dat gebruikers hun ervaring als storend ervaren. Deze verandering biedt merken een gegarandeerde manier om hun advertenties aan gebruikers te tonen. Maar het kan ook leiden tot een negatieve gebruikersreactie. Vergelijkbare advertenties op platforms zoals YouTube zorgen vaak voor frustratie.

De impact op bedrijven en organisaties

Voor bedrijven betekent dit een grotere kans om hun advertenties onder de aandacht te brengen. Vooral nu de helft van de inhoud in gebruikersfeeds door AI wordt aanbevolen. Instagram wil hiermee de groeiende invloed van Reels en door algoritmes aangedreven feeds benutten voor agressievere advertentietechnieken.

Reacties van gebruikers

Gebruikers zijn minder enthousiast. Een voorbeeld gedeeld door fotograaf Dan Levy leidde tot veel kritiek in de reacties. Dit wijst erop dat onvermijdelijke advertenties diep impopulair kunnen zijn. Adblockers worden vaak gebruikt vanwege vergelijkbare advertenties op YouTube.

Officiële verklaring van Meta

Een woordvoerder van Meta benadrukte dat ze voortdurend nieuwe formaten testen om waarde voor adverteerders te creëren. Updates zullen volgen afhankelijk van de testresultaten.

Het is belangrijk om als bedrijf de balans te vinden tussen het benutten van de nieuwe advertentiemogelijkheden en het vermijden van klantverlies door negatieve gebruikerservaringen.

Bron: Instagram

Deel dit artikel via
Eline Tol
Eline Tol

Over deze schurq

Online Marketing Consultant

Lees ook