Schurq

Meta’s Threads ondergaat retentie crisis met meer dan 50% gebruikersverlies

|
Leestijd 1.5 minuten
Door Guido Sombroek

Disclaimer: Threads is nog niet te gebruiken in Europa

De veelbelovende lancering van Threads, de nieuwste app van Meta en rivaal van Twitter, heeft een onverwachte wending genomen. Volgens recente onthullingen heeft de app na de lancering meer dan de helft van zijn gebruikers verloren.

Tijdens een interne bedrijfs town hall bracht CEO Mark Zuckerberg het schokkende nieuws naar voren. De baas van het sociale media-conglomeraat benadrukte dat, ondanks de sterke start, de retentiecijfers onder de verwachtingen lagen. Hij voegde hier echter aan toe dat dergelijke dalingen in de vroege stadia van een app niet ongewoon zijn. Zuckerberg heeft er vertrouwen in dat het introduceren van nieuwe functies, zoals een desktopversie en uitgebreide zoekmogelijkheden, de retentiecijfers zullen verbeteren.

Chris Cox, Meta’s Chief Product Officer, onthulde plannen om zogenaamde “retentieverhogende haken” toe te voegen. Eén van de belangrijkste strategieën is de integratie met Instagram om prominente Threads-posts te belichten.

Dit retentie-gerichte nieuws volgt op de voet van Meta’s recente positieve financiële voorspelling, waarbij het aandeel van het bedrijf met maar liefst 8% steeg. Daarnaast benadrukte Zuckerberg Meta’s toewijding aan de ontwikkeling van augmented en virtual reality technologieën, de drijvende krachten achter de aankomende metaverse. Hierbij benadrukte hij het belang van een voorsprong op concurrenten zoals Apple, Google en Microsoft.

Het bedrijf maakte ook bekend dat ze een AI-model, Llama 2 genaamd, voor commercieel gebruik hebben vrijgegeven. Binnen een week na deze release zijn er al meer dan 150.000 downloadaanvragen geregistreerd.

Ter afsluiting kwam een opmerkelijke opmerking van Zuckerberg over een voorgestelde “kooigevecht” met tech-tycoon Elon Musk, waarbij Zuckerberg’s betwijfelde of dit ooit werkelijkheid zal worden.

Deel dit artikel via
Guido Sombroek
Guido Sombroek

Over deze schurq

Lees ook