Schurq

Nieuwe ontwikkelingen in Apple’s iOS 17

|
Leestijd 1 minuten
Door Guido Sombroek

Het nieuwste pronkstuk van Apple, iOS 17, is onlangs aangekondigd tijdens de WWDC keynote. Vol met opvallende onthullingen, waaronder een reeks nieuwe tools en functies, lijkt deze belangrijke software-update een opleving van de iPhone-verkoop te beloven, na een dip in de feestdagen.

Met naast iOS 17 een scala aan andere highlights, waaronder de nieuwe 15-inch MacBook Air, de Mac Studio, Mac Pro, en de langverwachte blended reality headset, Apple Vision Pro, zet Apple stevig in op zowel hardware als software innovaties. De Apple Vision Pro zou een indicatie kunnen zijn van Apple’s ambitie om een rol te spelen in de opkomende metaverse.

iOS 17 introduceert diverse nieuwigheden, zoals een vernieuwde Phone app met Contact Posters, waardoor gebruikers hun bel-scherm kunnen personaliseren. Tevens introduceert Apple Live Voicemail, een realtime transcriptie van voicemailberichten. FaceTime krijgt een eigen versie hiervan, alsook nieuwe reacties zoals harten en ballonnen, en wordt compatibel met Apple TV.

Gebruikers krijgen op Messages toegang tot nieuwe emoji stickers en kunnen Live Stickers maken uit foto’s. Bovendien zullen audioberichten automatisch worden getranscribeerd en worden extra locatiedelingtools en verbeterde zoekmogelijkheden geïntroduceerd.

Apple’s AirDrop maakt delen makkelijker met mogelijkheden om iPhones samen te brengen voor automatisch delen en ontvangen van contactinformatie. De nieuwe welzijns-app Journal is ontwikkeld om gebruikers te helpen reflecteren door middel van suggestieve prompts, gebaseerd op recente activiteiten.

De Health app legt de nadruk op mentale gezondheid, met de mogelijkheid om dagelijkse stemmingen en emoties vast te leggen en toegang tot beoordelingen van depressie en angst. De nieuwe Screen Distance functie moedigt gebruikers aan om hun apparaat verder weg te houden van hun gezicht bij langdurig gebruik.

Andere nieuwe functies onder iOS 17 omvatten StandBy, meer privacy- en veiligheidsfuncties, verbeteringen aan Autocorrect, en uitgebreidere Visual Look Up-mogelijkheden. Deze ontwikkelingen beloven een aanzienlijke impact op bedrijven en organisaties die op Apple’s ecosysteem vertrouwen.

Bron: Apple

Deel dit artikel via
Guido Sombroek
Guido Sombroek

Over deze schurq

Lees ook