Schurq

Recordgroei van Pinterest in Q1: shoppability en AI-investeringen stimuleren advertentiekansen

|
Leestijd 1 minuten
Door Eline Tol

In het eerste kwartaal boekte Pinterest een opmerkelijke groei van 23% in de jaarlijkse omzet, die $740 miljoen bereikte. Deze prestatie overtrof de verwachtingen van analisten en werd mogelijk gemaakt door strategische investeringen in shoppability en kunstmatige intelligentie (AI).

Positieve resultaten

Het aantal maandelijkse actieve gebruikers wereldwijd groeide met 12% Jaar-op-Jaar tot 518 miljoen. Daarnaast verdubbelden de klikken naar adverteerders, deels dankzij de volledige uitrol van directe links naar lagere trechteradvertentieformaten.

Focus op shoppability en AI

Pinterest heeft zich steeds meer gericht op shoppability en AI om betere resultaten te behalen voor adverteerders. Door AI-gestuurde collagefuncties en de uitbreiding van shoppable content naar video Pins, biedt het platform nieuwe mogelijkheden voor directe interactie en aankopen.

Advertentiestrategieën aanpassen

Bedrijven die willen profiteren van deze groeitrend moeten hun advertentiestrategieën afstemmen op de evoluerende mogelijkheden van Pinterest. Met een verwachte omzetgroei van 18%-20% Jaar-op-Jaar in Q2, biedt Pinterest een vruchtbare grond voor adverteerders die op zoek zijn naar groeiende digitale kansen.

Bron: Pinterest

Deel dit artikel via
Eline Tol
Eline Tol

Over deze schurq

Online Marketing Consultant

Lees ook