Schurq

TikTok introduceert nieuwe zoekadvertentie: Search Ads Toggle

|
Leestijd 3 minuten
Door Eline Tol

Nu kun je jouw bedrijf op TikTok laten verschijnen op het moment dat gebruikers zoeken naar content die aansluit bij jouw merk. Dit is mogelijk dankzij TikTok’s nieuwste functie: de Search Ads Toggle. Door deze vernieuwing wordt jouw advertentie weergegeven naast organische videoresultaten, afgestemd op gebruikerszoekopdrachten.

TikTok heeft deze nieuwe mogelijkheid aangekondigd in hun TikTok Ads Manager. De Search Ads Toggle is geen op zichzelf staand product, maar eerder een aanvulling op je bestaande In-Feed Ad-creaties. Deze advertenties verschijnen in de zoekresultaten van TikTok en zijn duidelijk gemarkeerd als “Gesponsord”.

Dit is enorm belangrijk voor bedrijven en marketeers. Met 150 miljoen maandelijkse actieve gebruikers in Europa, biedt TikTok een geweldige kans om een enorm publiek te bereiken. Zelfs Google ziet TikTok als een legitieme concurrent voor zijn eigen zoekactiviteiten. TikTok heeft zijn marktaandeel in digitale advertenties in 2022 zelfs verdubbeld, ondanks dreigingen van een verbod.

Advertenties verschijnen op verschillende posities binnen de zoekresultaten, afhankelijk van factoren als relevantie, gebruikersintentie en algemeen gebruikersgedrag. De user journey start meestal bovenaan de ‘For You’-feed en leidt via een zoekopdracht naar de zoekresultaten waar je advertentie kan verschijnen.

Adverteerders hebben de mogelijkheid om negatieve zoekwoorden toe te voegen. Dit zorgt ervoor dat advertenties niet verschijnen naast inhoud die niet past bij de boodschap van het merk.

De Search Ads Toggle is standaard ingeschakeld wanneer je In-Feed Ads instelt. Je hebt de vrijheid om deze optie uit te schakelen of later weer in te schakelen. Volgens TikTok’s eigen data zien 70% van de advertentiegroepen betere resultaten met de zoekadvertentieschakelaar aan, dankzij efficiĆ«ntere conversies.

Dit is een kans die je niet wilt missen. TikTok biedt een nieuw, innovatief platform voor je advertentiestrategie. Met de introductie van zoekadvertenties zet TikTok een grote stap in het veranderen van het digitale advertentielandschap. Zorg dat je erbij bent.

bron: TikTok

Deel dit artikel via
Eline Tol
Eline Tol

Over deze schurq

Online Marketing Consultant

Lees ook