Schurq

Belangrijke updates in Google Business Profile Analytics: postweergaven en CTA verwijderd

|
Leestijd 1.5 minuten
Door Guido Sombroek

Google heeft aangekondigd dat ze verschillende onderdelen van de analysepagina van bedrijfsprofielen zullen verwijderen. Deze veranderingen hebben betrekking op postweergaven, CTA-acties en zoekimpressies. Als bedrijfseigenaar is het belangrijk om op de hoogte te zijn van deze updates, omdat ze gevolgen kunnen hebben voor de manier waarop u de prestaties van uw bedrijfsprofiel kunt meten en optimaliseren. In dit artikel bespreken we de impact van deze veranderingen en bieden we enkele oplossingen om hiermee om te gaan.

Google Business Profile Analytics is een waardevol instrument voor bedrijven om inzicht te krijgen in de interactie tussen klanten en hun bedrijfsprofiel op Google. Door het verwijderen van postweergaven, CTA-acties en zoekimpressies worden bedrijven beperkt in hun vermogen om de prestaties van hun profielen volledig te volgen. Dit kan leiden tot een verlies van belangrijke gegevens en inzichten die bedrijven helpen hun online aanwezigheid te optimaliseren en meer klanten aan te trekken.

Hoewel sommige statistieken worden verwijderd, zijn er nog steeds waardevolle inzichten beschikbaar in Google Business Profile Analytics. Bedrijven kunnen nog steeds belangrijke gegevens verzamelen, zoals totale profielweergaven, apparaatweergaven, top trefwoorden, aantal websitebezoeken via het profiel, aantal oproepen vanuit het profiel en meer. Bovendien zijn er nieuwe statistieken toegevoegd, zoals productsectie-analyses en afbeeldingen in voedselmenu’s, die bedrijven kunnen helpen hun productaanbod beter te begrijpen en de klanttrajecten te verbeteren.

Google heeft enkele belangrijke updates doorgevoerd in Google Business Profile Analytics, waarbij postweergaven, CTA-acties en zoekimpressies zijn verwijderd. Deze veranderingen hebben gevolgen voor bedrijven die afhankelijk zijn van deze statistieken om hun online prestaties te meten en te verbeteren. Hoewel sommige functionaliteiten verloren gaan, biedt Google nog steeds waardevolle inzichten en nieuwe mogelijkheden voor bedrijven om hun online aanwezigheid te optimaliseren. Het is belangrijk voor bedrijven om op de hoogte te zijn van deze updates en de beschikbare oplossingen te verkennen om hun bedrijfsprofielen effectief te beheren en te laten groeien.

bron: Mobal

Deel dit artikel via
Guido Sombroek
Guido Sombroek

Over deze schurq

Lees ook