Schurq

Google’s nieuwe conversatie AI in zoekadvertenties: wat marketeers moeten weten

|
Leestijd 1 minuten
Door Eline Tol

Google heeft op 23 januari 2024 een grote stap gezet in de wereld van kunstmatige intelligentie met de uitrol van hun conversatie AI-model, Gemini AI, in Google Ads. Deze tool maakt het mogelijk voor adverteerders om met minder inspanning hoogwaardigere zoekcampagnes te bouwen. Ad Strength scores, die relevantie, kwaliteit en diversiteit van advertentietekst meten, zijn hierdoor significant verbeterd.

Verbeterde advertentie-ervaring voor bedrijven

Deze innovatie biedt adverteerders de mogelijkheid om relevante advertentie-inhoud te genereren, zoals creatieve content en zoekwoorden, direct vanaf een website-URL. Na de eerste aankondiging in mei tijdens het Google Marketing Live-evenement, is de bètatoegang nu volledig beschikbaar voor Engelstalige adverteerders in de VS en het VK. Een wereldwijde uitrol naar alle Engelstalige adverteerders staat gepland voor de komende weken.

Toename in efficiëntie en conversieratio’s

Adverteerders zoals Tom Foster van Page1 hebben al ervaren hoe deze nieuwe tool de kwaliteit van hun advertenties verbetert. Kleine bedrijven die gebruikmaken van de conversatie-ervaring in Google Ads hebben 42% meer kans op ‘Goede’ of ‘Uitstekende’ Ad Strength in hun zoekcampagnes. Google’s data toont aan dat adverteerders die hun advertenties van ‘Slecht’ naar ‘Uitstekend’ verbeteren gemiddeld 12% meer conversies zien.

Toekomstige ontwikkelingen en AI-gestuurde beeldsuggesties

Google is van plan om in de komende maanden een functie toe te voegen die AI-gestuurde beeldsuggesties biedt. Deze toevoeging is een reactie op zorgen van adverteerders over het maken van afbeeldingen voor campagnes. Alle afbeeldingen gecreëerd met generatieve AI in Google Ads zullen worden voorzien van een onzichtbaar SynthID-watermerk en bijbehorende metadata.

De invloed van generatieve AI op reclame

De introductie van de conversatie-ervaring in Google Ads is Google’s antwoord op de toenemende interesse in generatieve AI binnen de reclamesector. Naar schatting zal 84% van de zoekopdrachten op Google Search worden verbeterd door generatieve AI, wat een aanzienlijke impact zal hebben op advertentie-inkomsten, geschat op meer dan $40 miljard per jaar.

Hulp bij Google Ads en de conversatie-ervaring?


De introductie van Google’s AI-gestuurde zoekmachinegeneratie (SGE) heeft een belangrijke verandering teweeggebracht in de manier waarop bedrijven online adverteren. Deze ontwikkeling is bijzonder relevant voor de marketingindustrie, die voorheen voornamelijk vertrouwde op organische zoekstrategieën. Het is van cruciaal belang dat merken deze technologische vooruitgang begrijpen en benutten om succesvol te zijn in het digitale tijdperk.

Als online marketingbureau zijn wij voortdurend bezig met het toepassen van deze AI-technologieën. Door een voorsprong op te bouwen bij het optimaliseren van Google Ads-campagnes met behulp van AI, bereiken we maximale effectiviteit en rendement op investeringen. Het gebruik van AI stelt ons in staat om waardevolle inzichten te verkrijgen uit grote hoeveelheden data, waardoor we advertentiecampagnes effectiever kunnen targeten en relevantere advertenties kunnen tonen aan potentiële klanten. Wil jij ook profiteren van deze nieuwste technologische ontwikkelingen binnen online adverteren? Neem dan contact met ons op. We leggen graag onze strategie uit!

Bron: Google.

Deel dit artikel via
Eline Tol
Eline Tol

Over deze schurq

Online Marketing Consultant

Lees ook