Schurq

Grote tech-bedrijven beloven veilig AI-gebruik aan het Witte Huis

|
Leestijd 1.5 minuten
Door Eline Tol

Stel je voor dat je AI-technologie ontwikkelt en er ontstaat een groot beveiligingslek, waardoor gevoelige klantgegevens worden blootgesteld. Of stel je een scenario voor waarin je AI-tool bevooroordeelde resultaten produceert, wat leidt tot reputatieschade. Deze nachtmerriescenario’s worden werkelijkheid voor bedrijven die de ethische en veiligheidsnormen van AI negeren.

Zeven leidende AI-bedrijven, waaronder Amazon, Google, Meta, Microsoft en OpenAI, zijn een vrijwillige overeenkomst aangegaan met het Witte Huis om de risico’s van kunstmatige intelligentie aan te pakken. Deze beloften omvatten investeringen in cyberbeveiliging, het onderzoeken van discriminatie en de implementatie van een watermerksysteem om gebruikers te informeren wanneer inhoud door AI is gegenereerd.

Hoewel deze overeenkomsten vrijwillig zijn en er momenteel geen sancties zijn bij niet-nakoming, toont deze stap een gezamenlijke inzet voor veilig en ethisch AI-gebruik. Dit heeft een potentieel impact op bedrijven en organisaties, die worden aangemoedigd om verantwoordelijkheid te nemen voor de veiligheid en eerlijkheid van hun AI-toepassingen.

Als reactie hierop hebben enkele Amerikaanse wetgevers al nieuwe regelgeving geïntroduceerd om de technologie te reguleren. Voorbeelden hiervan zijn nieuwe regels die het gebruik van generatieve AI door het Ministerie van Defensie beperken, en de aanbeveling om wetgeving op te stellen rond de potentiële risico’s van AI voor de nationale veiligheid en de verspreiding van verkeerde informatie. Het Witte Huis heeft daarnaast financiering en beleidsrichtlijnen aangekondigd voor bedrijven die AI ontwikkelen, waaronder de oprichting van nieuwe National AI Research Institutes.

bron: The White House

Deel dit artikel via
Eline Tol
Eline Tol

Over deze schurq

Online Marketing Consultant

Lees ook