Schurq

Nieuwe Bing slaagt er niet in marktaandeel van Google te winnen ondanks innovaties

|
Leestijd 1 minuten
Door Guido Sombroek

Ben je ooit vol hoop overgestapt naar een nieuw platform, om vervolgens teleurgesteld te worden door het ontbreken van verwachte resultaten? Microsoft ervaart dit nu met Bing. Ondanks de lancering van de nieuwe AI-gedreven Bing met Bing Chat, heeft het nauwelijks een deuk in Google’s marktdominantie kunnen maken.

Zes maanden na de introductie is Bing’s marktaandeel globaal en in de VS vrijwel onveranderd. Terwijl er in de beginfase veel belofte leek te zijn dat Microsoft eindelijk enige dominantie van Google zou kunnen verminderen dankzij hun innovatieve aanpak van zoeken, is deze verwachting helaas niet uitgekomen. Uit gegevens blijkt dat Bing’s marktaandeel in de VS in juli 6,47% was, wat een lichte stijging is ten opzichte van februari (6,35%), maar toch beduidend lager dan de cijfers van 2022.

Microsoft betwist deze gegevens en beweert dat derden de directe bezoeken aan de chatpagina van Bing niet meten. Daarbij heeft Yusuf Mehdi, Microsoft’s VP en CMO voor consumenten, aangegeven dat hun interne data wel degelijk een groei van Bing ten opzichte van Google laat zien, hoewel hij geen specifieke cijfers heeft verstrekt.

Hoe dan ook, Microsoft blijft hun prestaties vieren. Zo benadrukten ze in een blogpost van 7 augustus het aantal chats (1 miljard) en gemaakte afbeeldingen (750 miljoen), evenals negen kwartalen van groei voor Edge.

Echter, andere dataproviders, zoals SimilarWeb en comScore, bevestigen ook de stagnatie of zelfs achteruitgang in het marktaandeel van Bing. Met zo’n competitieve markt is het cruciaal voor bedrijven om te innoveren, maar ook om realistisch te blijven over de verwachte uitkomsten van deze inspanningen.

bron: Statcounter

Deel dit artikel via
Guido Sombroek
Guido Sombroek

Over deze schurq

Lees ook