Schurq

OpenAI’s ChatGPT nu in staat om het internet te doorzoeken voor real-time informatie

|
Leestijd 1 minuten
Door Eline Tol

OpenAI heeft aangekondigd dat ChatGPT nu het internet kan doorzoeken om gebruikers van actuele informatie te voorzien. Deze functie was eerder uitgeschakeld, maar is nu opnieuw geïntroduceerd. Voorheen kon ChatGPT alleen gegevens gebruiken tot september 2021 en kon het geen real-time informatie verstrekken. Met deze nieuwe update kunnen gebruikers toegang krijgen tot actuele informatie op internet, wat aanzienlijke voordelen kan hebben voor bedrijven en organisaties.

Bedrijven kunnen nu profiteren van real-time gegevens om hun besluitvorming en strategieën te verbeteren. Ze kunnen bijvoorbeeld trends in de markt volgen, actuele nieuwsgebeurtenissen begrijpen en snel reageren op veranderende omstandigheden. Dit kan leiden tot een concurrentievoordeel en meer succes op de lange termijn.

Enkele mogelijke oplossingen voor bedrijven die ChatGPT gebruiken, zijn het instellen van aangepaste filters om ongewenste informatie te vermijden en het opzetten van waarschuwingssystemen voor belangrijke updates.

Hoewel deze update geen revolutie is, kan het aanzienlijke voordelen bieden voor bedrijven die afhankelijk zijn van actuele informatie en inzichten. Bedrijven moeten echter ook rekening houden met privacykwesties en ervoor zorgen dat ze de juiste voorzorgsmaatregelen nemen bij het gebruik van ChatGPT. Bovendien moeten ze blijven letten op mogelijke misinformatie en vooroordelen die in AI-systemen kunnen voorkomen.

Kortom, OpenAI’s beslissing om ChatGPT toegang te geven tot real-time internetinformatie opent nieuwe mogelijkheden voor bedrijven, maar brengt ook verantwoordelijkheden met zich mee in termen van privacy en nauwkeurigheid.

Bron: OpenAI.

Deel dit artikel via
Eline Tol
Eline Tol

Over deze schurq

Online Marketing Consultant

Lees ook