Schurq

Volvo en Pinterest bundelen krachten voor het promoten van duurzaam denim auto-interieur

|
Leestijd 2 minuten
Door Eline Tol

Heb je ooit gedacht dat je liefde voor denim kan leiden tot een unieke autobeleving? Dat is nu werkelijkheid dankzij Volvo’s fascinerende samenwerking met Pinterest, gebaseerd op de nieuwste denim trends.

Denim interieur voor de EX30 SUV

Volvo heeft zijn krachten gebundeld met Pinterest om het unieke gerecyclede denim interieur van hun gloednieuwe elektrische EX30 SUV onder de aandacht te brengen. Deze strategische zet maakt gebruik van de huidige populariteit van denim op het inspiratieplatform van Pinterest. Tot en met 31 augustus wordt bij elke “denim” zoekopdracht op Pinterest de Volvo’s EX30 SUV prominent gepresenteerd.

Deze promotiestrategie speelt in op een opmerkelijke stijging in denim-gerelateerde zoekopdrachten. Zo zijn zoekopdrachten naar “Denim on Denim” in de afgelopen maand met maar liefst 6.000% gestegen, terwijl zoekopdrachten naar “Denim Outfits” met 250% zijn gegroeid. Volvo heeft bovendien gebruikgemaakt van Pinterest’s nieuwe Premiere Spotlight-advertentiepositie, waardoor het merk een prominente plaats inneemt op de zoekpagina.

Relevantie voor Gen Z-consumenten

De focus van Volvo op Pinterest is een slimme zet om consumenten te bereiken die geïnspireerd zijn door denim trends. Vooral met het nieuwe schooljaar in zicht en de hernieuwde populariteit van millenniumtrends. Deze aanpak is met name relevant voor Gen Z-consumenten, die duurzaamheid vaak hoog in het vaandel hebben staan en tot de snelst groeiende gebruikersgroepen van Pinterest behoren.

Bereik en kansen

Deze samenwerking biedt Volvo een zeldzame kans om zich te associëren met het zoekwoord “denim” en zo een breed publiek te bereiken. Dit publiek bestaat in het eerste kwartaal uit maar liefst 463 miljoen Pinterest-gebruikers.

Pinterest blijft innoveren in haar advertentiestrategie. Een recent voorbeeld hiervan is de verdubbeling van hun verticale video’s. Met 97% van de topzoekopdrachten zonder specifiek merk, biedt het platform enorme kansen voor branding en monetarisering. Bedrijven en marketeers kunnen hierop inspelen door trends te anticiperen en samenwerkingen aan te gaan die hun merk in de schijnwerpers plaatsen.

Deel dit artikel via
Eline Tol
Eline Tol

Over deze schurq

Online Marketing Consultant

Lees ook