Schurq

Waarom YouTube hét platform is voor Gen Z en wat dat betekent voor jouw advertentiebudget

|
Leestijd 1 minuten
Door Guido Sombroek

Vraag je je af waar je jouw advertentiegeld het beste kunt investeren om de aandacht van de jongere generatie te trekken? Nieuw onderzoek toont aan dat YouTube het platform is waar je moet zijn, vooral als je de Gen Z-doelgroep wilt bereiken.

Volgens recent onderzoek door Precise TV en Giraffe Insights kijken 6 op de 10 Gen Z-tieners naar YouTube-advertenties in plaats van deze over te slaan. Bijna de helft van deze tieners kan zich zelfs een advertentie herinneren die ze op het platform hebben gezien. Dit komt na het nieuws dat YouTube een omzetstijging van 4,4% in advertentie-inkomsten heeft gerapporteerd voor het tweede kwartaal van 2023.

Voor merken die een connectie willen maken met Gen Z, mensen geboren tussen 1997 en 2012, suggereert dit dat het tijd is om traditionele tv-advertenties achterwege te laten en te focussen op YouTube. Het platform is niet alleen populair onder tieners voor videocontent, maar het blijkt ook een sterke invloed te hebben op merkherkenning en koopgedrag.

Denis Crushell, Chief Commercial Officer bij Precise TV, legt uit dat deze inzichten al veel van hun adverteerpartners hebben overtuigd om hun budgetten te verschuiven van traditionele tv naar YouTube. Deze verschuiving zorgt voor betere targeting en prestaties, en is volledig in overeenstemming met de COPPA-regelgeving. Dus als je nog aarzelt over waar je je advertentie-uitgaven moet richten, vooral als je een jongere doelgroep wilt aanspreken, is nu het moment om YouTube serieus te overwegen als jouw belangrijkste videoreclamekanaal.

bron: Precise Advertiser Report Teens & Youth 2023

Deel dit artikel via
Guido Sombroek
Guido Sombroek

Over deze schurq

Lees ook