Schurq

Google’s nieuwe Search Console rapporten – integratie met Merchant Center

|
Leestijd 1 minuten
Door Eline Tol

Het is een scenario dat velen kennen: producten die niet verschijnen in de Google Shopping-tab of waarvan de zichtbaarheid fluctueert. Daar heeft Google nu een oplossing voor bedacht: nieuwe geïntegreerde rapporten binnen Google Search Console en het Merchant Center.

Google introduceert twee gloednieuwe rapporten in de Shopping tab listings sectie. Het eerste rapport signaleert problemen die ervoor zorgen dat je producten niet verschijnen in de Google Shopping-tab. Het tweede belicht de veranderingen in klikken en rankings van je productaanbod in Google Search. Een fantastische toevoeging, zeker met de feestdagen in het vooruitzicht waarin zichtbaarheid cruciaal is.

Een flashback naar vorig jaar: Google implementeerde een sectie in de Search Console waarmee data van het Merchant Center geïntegreerd werd. Deze nieuwe rapporten zijn een geavanceerde versie daarvan, die nog diepere integratie met het Merchant Center bieden. Voor bedrijven en organisaties kan dit van grote waarde zijn, vooral tijdens piekperiodes zoals het winkelseizoen rond de feestdagen.

Om het potentieel van deze rapporten volledig te benutten, is het essentieel om een koppeling te maken tussen je Search Console-eigendom en je Merchant Center-account. Zodra deze verbinding tot stand is gebracht, krijg je toegang tot deze baanbrekende inzichten en kun je je strategieën dienovereenkomstig aanpassen.

De kernboodschap? Google biedt je nu meer gegevens om je prestaties in Google Search te optimaliseren. Duik erin, bekijk hoe je producten scoren, en grijp elke kans om je zichtbaarheid in Google Search te verbeteren voordat het winkelseizoen voor de feestdagen echt begint!

bron: Google

Deel dit artikel via
Eline Tol
Eline Tol

Over deze schurq

Online Marketing Consultant

Lees ook