Schurq

TikTok integreert Wikipedia snippets in zoekresultaten

|
Leestijd 1 minuten
Door Eline Tol

Je hebt vast wel eens een snelle zoekopdracht gedaan op Google. Maar wat als TikTok jouw volgende stop wordt voor online zoekopdrachten? Deze verandering is dichterbij dan je denkt nu TikTok zijn positie in de zoekwereld versterkt.

Recentelijk heeft TikTok zonder aankondiging een nieuwe functie gelanceerd: het tonen van Wikipedia snippets binnen bepaalde zoekresultaten. Deze beweging is opvallend, aangezien TikTok in het verleden enkel en alleen zijn eigen content liet zien in de zoekresultaten.

De introductie van Wikipedia snippets kan de manier waarop gebruikers interacteren met TikTok veranderen. Google heeft eerder aangegeven dat het TikTok ziet als een zoekconcurrent. Met deze nieuwe update intensiveert TikTok zijn pogingen in deze ruimte nog meer. Belangrijk is dat een recente enquête heeft aangetoond dat een meerderheid van Gen Z vrouwen TikTok verkiest boven Google voor hun zoekbehoeften. Deze gebruikersvoorkeur suggereert dat Google in de nabije toekomst wellicht te maken krijgt met een grotere concurrentie dan eerst gedacht.

De Wikipedia snippets worden weergegeven voor bepaalde zoekresultaten die gerelateerd zijn aan mensen, plaatsen en evenementen. Deze snippets zijn gesitueerd tussen relevante video’s en door op de links onderaan de snippet te klikken, worden gebruikers geleid naar verschillende delen van de Wikipedia-pagina.

Voor meer details kun je TikTok’s zoek- en ontdekrichtlijnen raadplegen.

Deel dit artikel via
Eline Tol
Eline Tol

Over deze schurq

Online Marketing Consultant

Lees ook