Schurq

Google lanceert customer reviews in Nederland

|
Leestijd minuten
Door Patrick Schokker

Jij zorgt er natuurlijk voor dat jouw producten online zo goed mogelijk uit de verf komen, maar dit vinden consumenten niet altijd betrouwbaar. Tevens is er online zoveel keus, dat zij niet altijd weten welk product ze nou moeten kiezen. Zij gaan dan op zoek naar de ervaring van andere kopers; klantenreviews.

Google introduceerde eerder deze maand Google Klantenreviews in Nederland. Zo kun jij de reviews van jouw kopers in één oogopslag weergeven.

Google klantenreviews sterren

Hoe werkt Google Klantenreviews precies?

Nu Google Klantenreviews ook in Nederland is gelanceerd, kun je kosteloos waardevolle reviews over jouw bedrijf verzamelen.

Wat jij hoeft te doen?

Niet zoveel…

Meld je aan en integreer jouw account. Jouw klanten kunnen vervolgens na een aankoop op jouw site kiezen om een e-mailenquête te ontvangen. Hier kunnen zij dan hun aankoopproces in beoordelen. De reviews die je op deze manier verzamelt, dragen bij aan jouw verkopersbeoordeling. Deze beoordeling is dan gebaseerd op reviews van klanten vanuit meerdere bronnen, zoals onafhankelijke dataproviders en de Google-enquêtes.

De consumenten zien jouw verkopersbeoordeling bij jouw advertenties in Google Shopping, bij AdWords-tekstadvertenties en op je website als je dat wilt. Google geeft aan dat het weergeven van verkopersbeoordelingen de klikfrequentie van je advertenties tot wel 10% kan verhogen!

Dat is de moeite waard dus!

Google klantenreviews

Stappenplan om Google Klantenreviews in te schakelen:

Stap 1: Log in op jouw betalingsprofiel of meld je aan als je nog geen account hebt.

Stap 2: Open het dropdown-menu rechts bovenin en selecteer ‘Merchant Center-programma’s’.

Stap 3: In de kaart Google Klantenreviews kun je dan ‘Aan de slag’ aanklikken. Accepteer de Programma-overeenkomst om door te gaan.

Stap 4: De aanmeldcode die je ontvangt voor de enquêtes voeg je toe aan je website.

Stap 5: Deze stap is optioneel; voeg de klantenreviews badge toe aan je website. Deze badge is dan te zien op de website en geeft aan dat je website geïntegreerd is met Google Klantenreviews.

Je kunt hier al direct mee starten!

Wil je je nog verder inlezen? Dan kun je hier meer informatie vinden.

Vragen voor onze advertising specialisten? Neem contact met ons op!

Deel dit artikel via
Patrick Schokker
Patrick Schokker

Over deze schurq

Algemeen Directeur

Lees ook
|
Lysanne Paulus
|
3 minuten

Customer Data Platform (CDP): Van lead naar klant

|
Shannah de Ruijter
|
2 minuten

Short video’s

|
Lysanne Paulus
|
2 minuten

Google Consent Mode V2