Schurq

SearchUser stopt met het ondersteunen van Internet Explorer

|
Leestijd minuten
Door Patrick Schokker

Om direct met de deur in huis te vallen: SearchUser stopt met het ondersteunen van Internet Explorer. In dit blog leggen wij uit waarom.

Internet Explorer is een webbrowser ontwikkeld door Microsoft en onderdeel van een reeks besturingssystemen: Microsoft Windows. Vanaf 1999 was Internet Explorer jarenlang de meest gebruikte browser ter wereld. Na 2003 nam het gebruik sterk af. Dit kwam door de lancering van andere browsers, zoals Safari, Mozilla Firefox en Google Chrome.

Waarom stoppen wij met het ondersteunen van Internet Explorer

De grootste reden waarom wij deze keuze maken, is dat IE het moderne JavaScript niet ondersteunt. Om specifieker te zijn: ondersteunt de webbrowser ECMAScript 6 niet, terwijl dit de meest recente grote update van JavaScript is. Dit werd in 2015 al gelanceerd en wordt wel ondersteund door andere grote browsers, zoals Chrome, Edge, Firefox, Safari. Microsoft deed eerder dit jaar zelf ook een oproep aan alle Internet Explorer gebruikers, om een andere browser te gebruiken. 

SearchUser stopt met het ondersteunen van Internet Explorer

Het gevolg?

Scripts die volgens de meest recente standaarden geschreven zijn, werken simpelweg niet in Internet Explorer. Dit zorgt voor best veel problemen. Onder andere dat je met trots jouw nieuwe website presenteert en er dan vervolgens achterkomt dat klanten die Internet Explorer gebruiken de website heel anders zien.

Waarom ondersteunt IE de nieuwe scripts niet?

Microsoft is in 2016 zelf gestopt met het ondersteunen van nieuwe features in Internet Explorer. Zij biedt alleen nog “security updates, compatibility fixes, and technical support“. 

Ons advies

Wij (en Microsoft) adviseren iedereen die nog Internet Explorer gebruikt, om hun browser te upgraden naar Microsofts nieuwe browser: Edge. Zelf hebben wij een voorkeur voor Google Chrome.

Wij hopen onze klanten en lezers hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact met ons op! 

Deel dit artikel via
Patrick Schokker
Patrick Schokker

Over deze schurq

Algemeen Directeur

Lees ook
|
Lysanne Paulus
|
3 minuten

Customer Data Platform (CDP): Van lead naar klant

|
Shannah de Ruijter
|
2 minuten

Short video’s

|
Lysanne Paulus
|
2 minuten

Google Consent Mode V2