Schurq

De opkomst van Generatie Alpha: wat marketeers moeten weten

|
Leestijd 2 minuten
Door Eline Tol

Het recente onderzoek van Razorfish belicht een opvallende trend voor marketeers en bedrijven. Generatie Alpha, geboren tussen 2010 en 2024, brengt een unieke verschuiving in consumentengedrag teweeg. Deze digitale ninja’s omarmen doelen, gaming en technologie op bijzondere wijze. Laten we de inzichten verkennen en ontdekken hoe dit marketing en bedrijfsstrategieën beïnvloedt.

De toegang tot internet heeft het merkbewustzijn van Generatie Alpha versneld, waardoor ze eerder dan voorgaande generaties betrokken raken bij volwassenenmerken in plaats van ‘kindermerken’. Een opvallende ontdekking is dat driekwart van de 8- tot 10-jarigen nadenkt over geestelijke gezondheid. Dit besef heeft het potentieel om merkvoorkeur en aankoopbeslissingen te beïnvloeden. Het onderzoek toont aan dat Generatie Alpha zich nog dieper inzet voor doelen, gaming en technologie dan Generatie Z, wat bedrijven nu al helpt anticiperen op deze verschillen.

Hoewel marketeers zich vaak op Generatie Z richten, is het cruciaal om nu al vooruit te kijken naar Generatie Alpha. Deze snelgroeiende generatie, gedefinieerd door kinderen van millennials en Gen Z-ers, vormt actief hun toekomstige consumentenbeslissingen. Ze zijn niet alleen digitaal onderlegd maar worden ook aangeduid als ‘digitale ninja’s’. De centrale rol van technologie in hun identiteit, versneld door de pandemie, heeft geleid tot een hechte relatie met technologie.

Generatie Alpha heeft gaming omarmd als een creatieve uitlaatklep, waardoor marketeers nieuwe mogelijkheden kunnen verkennen in gamingplatforms en de opkomende metaverse. Bovendien beïnvloedt hun streven naar verandering en het doorbreken van stigma rond geestelijke gezondheid merkvoorkeur en aankoopgedrag.

Met Generatie Alpha aan de horizon moeten bedrijven en marketeers zich voorbereiden op een nieuwe realiteit van technologiegedreven, doelbewuste consumenten. Deze digitale ninja’s zullen de manier waarop merken zichzelf presenteren en consumentenervaringen creëren transformeren. Het is nu tijd om deze verschuiving te omarmen en marketingstrategieën aan te passen om mee te gaan met de stroom van verandering die Generatie Alpha met zich meebrengt.

bron: Razorfish

Deel dit artikel via
Eline Tol
Eline Tol

Over deze schurq

Online Marketing Consultant

Lees ook