Schurq

Nederlandse handbaldames winnen zilver op het EK in Zweden!

|
Leestijd minuten
Door Patrick Schokker

Als sponsor van het Nederlandse dames handbalteam zijn wij onwijs trots op de meiden! Na een geweldig toernooi hebben de dames de finale helaas met één punt verschil verloren van Noorwegen. De uitslag werd 30-29. Desondanks zijn de meiden nog nooit zo populair geweest als nu en dat is duidelijk te zien aan hun social media kanalen. Waar SearchUser mede aan heeft bijgedragen om middels een online marketingstrategie nog meer fans te genereren.


Nederlandse handbaldames

Vorig jaar kwamen de dames al thuis met een zilveren plak op het WK. De verwachtingen voor dit EK lagen dus erg hoog. De finale werd toendertijd verloren met 31-23 van Noorwegen.

Nu tijdens het EK in Zweden verloren zij hun eerste wedstrijd tegen Duitsland. Na een rode kaart voor Kelly Dulfer, lukte het Nederland niet meer en verloren zij met 30-27. Direct de tweede wedstrijd namen de Oranje dames revanche en wonnen zij ruim van Polen met 30-21. Ze gingen door naar de hoofdronde.

handbaldames

In de hoofdronde moesten zij tegen Frankrijk, waar zij van wonnen met 18-17. En in een zinderend duel tegen het thuisland Zweden wonnen de dames met 33-30.

Na de wedstrijd tegen Servië met 35-27 gewonnen te hebben, waren de dames koploper van het EK. De handbalsters zouden toen minimaal als zesde eindigen en dat was al de beste prestatie ooit op een EK!

En hier hield het nog niet op voor het Oranje team. Zij kwamen terecht in de halve finale nadat de dames met 29-24 wonnen van Spanje. Naarmate zij dichter bij de EK titel kwamen, werd het steeds spannender. En ook de halve finale kwamen zij door. Met 26-22 wonnen de handbalmeiden overtuigend van Denemarken.

In de finale ging het Nederlandse dames handbalteam alleen nog maar voor goud. Helaas mocht het in de laatste minuut niet baten en gingen zij na een bloedstollende wedstrijd naar huis met de zilveren plak.

handbaldames

Niettemin zijn wij ongelofelijk trots op de Oranje dames en hun prestaties!

De Nederlandse handbaldames en SearchUser
Hoe verder de Nederlandse handbaldames kwamen, hoe meer support er was en hoe trotser iedereen werd. Van alle kanten kregen de meiden steun van het Nederlandse publiek. Dit was onder andere duidelijk te zien op hun social media kanalen.

Dit viel de pers ook op:

persbercht Nederlandse handbaldames
Bron: Metro van maandag 19 december

Mede dankzij onze online marketingstrategie blijft het aantal volgers groeien. Deze strategie bestaat uit landingspagina’s, marketing automation en Social Media marketing. Door vele winacties op social media te bedenken en uit te voeren, hebben we inmiddels al meer dan 50.000 likes op de Facebookpagina van de dames behaald!

Met de winacties, hebben wij ook maar liefst 4543 unieke e-mailadressen verzameld! Hier kunnen wij in marketing automation e-mailcampagnes voor creëren om zo de fans te behouden, ook als er geen EK of WK gaande is.

Nederlandse handbaldames

Al met al was dit zowel voor de dames als voor ons als sponsor een succesvol EK. Wij kijken uit naar een volgend event!

Wil je meer weten over onze diensten? Klik hier. Meer lezen over onze projecten? Lees hier onze case studies.

 

 

Deel dit artikel via
Patrick Schokker
Patrick Schokker

Over deze schurq

Algemeen Directeur

Lees ook
|
Eline Tol
|
2 minuten

Vacature: Teamlead Advertise & Performance

|
Lysanne Paulus
|
3 minuten

Customer Data Platform (CDP): Van lead naar klant

|
Shannah de Ruijter
|
2 minuten

Short video’s